Kérdése van? Hívjon minket! +36709458283

Blog

Méretmeghatározás

A megfelelő gyerekcipő kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy a gyermek lába folyamatos nő. Gyakran ellenőrizzük gyermekünk cipőjének méretét, mert Ő még nem biztos, hogy el tudja mondani, ha kezdi kinőni azt. Ha kezd szűk lenni egy lábbeli, vagy összeszorítja a lábujj körmeit, nyomja a gyerek lábát, mindenképp nagyobb cipőre lesz szüksége. Ugyanakkor nem ajánlott egy mérettel nagyobb cipőt sem venni, hiszen akkor a túl hosszú, túl széles cipő nem tartja megfelelően a lábat, ami kedvezőtlenül hat a fejlődő gyereklábakra, nem beszélve arról, hogy egy nagy cipőben könnyebben megbotlik, elesik a kisgyerek.

A talphossz mérése :

Olyan zokniban vagy harisnyában végezzük a mérést, amit a mindennapokban általában is viselni fog a gyermek az új lábbelivel. Csak akkor végezzük a mérést meztelen lábon, ha a vásárolni kívánt lábbelit amúgy is mezítláb fogja viselni a gyermek.

Állítsa gyermekét egy papírlapra és kérje meg, hogy teljes súlyával nehezedjen a talpára. Rajzolja körbe a gyermek lábát és mérje le a talp és a lábujjak közti leghosszabb távolságot. Érdemes mindkét lábat egyenként megmérni, mert lehetnek eltérések a két láb között és mindig a nagyobb méretűt kell figyelembe venni.

A megfelelő cipőméret kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy a termék normál/vékony vagy normál/vastag lábfejhez ajánlott. Ajánlásunkat és részletesebb tudnivalót a termékről a kiválasztott cipő termékleírásában olvashat.

A talphossz adatok a termékoldalon található "Mérettáblázat" linkre kattintva érhetőek el. A mérettáblázatban feltüntetett adatok nem a talpbetét / cipő teljes hosszát, hanem a gyermek talphossz méretét jelölik. 

A mért talphosszhoz nem szükséges hozzáadni további 7-8 millimétert, az ajánlott méret az ideális cipőméretet jelöli. 

Ha sikerült kiválasztani a megfelelő méretet, nincs más hátra, mint megtalálni a tökéletes lábbelit. Amennyiben kérdése lenne akár termékeinkkel, akár az alábbi mérettáblázattal kapcsolatban, keresse bátran ügyfélszolgálatunkat. 
Megérkezett a futár a megrendelt cipővel...hogy tudom ellenőrizni, hogy megfelelő e a méret?
Mutatóujj teszt: Első lépésen győzködjünk meg arról, hogy lábujjak nincsenek behajlítva. Második lépésben ellenőrizzük, hogy a mutatóujjunk pont befér e gyermek sarka mögött a cipőbe. Ha mutatóujjunk (7-8mm) pont befér, elegendő a mozgástér a lábujjaknak, a cipő viselés közben jól szellőzik, a méret megfelelő. Ha a mutatóujjunk már nem fér be a cipőbe, a cipő mérete kicsi. Ha több, akár két ujjnyi hely marad, a cipő biztosan túl nagy. 
Mutatóujj teszt

D.D.Step Mérettáblázat

Mérettáblázat | D.D.Step

A mérettáblázat adatai nem a talpbetét / cipő teljes hosszát, hanem a gyermek talpának hosszúságát jelzik. A lemért értékhez nem szükséges további 7-8 mm-t hozzáadni. 
Például: A gyermek alaphossza: 152 mm - Ajánlott méret: '25
D.D.Step Mérettáblázat

D.D.Step Vízálló | Mérettáblázat

Mérettáblázat | D.D.Step Vízálló

A mérettáblázat adatai nem a talpbetét / cipő teljes hosszát, hanem a gyermek talpának hosszúságát jelzik. A lemért értékhez nem szükséges további 7-8 mm-t hozzáadni. 
Például: A gyermek alaphossza: 152 mm - Ajánlott méret: '25
D.D.Step Vízálló

Ponte20 | Mérettáblázat

Mérettáblázat | Ponte20

A mérettáblázat adatai nem a talpbetét / cipő teljes hosszát, hanem a gyermek talpának hosszúságát jelzik. A lemért értékhez nem szükséges további 7-8 mm-t hozzáadni. 
Például: A gyermek alaphossza: 152 mm - Ajánlott méret: '25
MÉRETTÁBLÁZAT Ponte20